Laatste nieuws!

Waarde bezoeker,

Ik wens u, ondanks dat Corona u wellicht nu aan huis kluistert, een hele fijne en zonnige dag toe. Maak er wat van!

Diepvrieskluizen in Nistelrode
Het was eerder mijn bedoeling om ’n brochure te maken over de huisslacht, over conservering zoals wecken, diepvriezen en diepvrieskluizen, keukenrecepten rondom die huisslacht, de opkomst van de supermarkt en daarover een lezing samen te stellen. Afgelopen jaren heb ik hierover veel literatuur gelezen en gegevens over verzameld. Persoonlijke omstandigheden en andere prioriteiten zorgden er voor dat de planning en uitvoering in’t honderd liep. Ik moet dus mijn koers wijzigen en heb besloten om deze klus in hapklare brokken ( katernen ) te verdelen. Dat zorgt voor een lichtere vertering. Het deel over de diepvrieskluizen in Nistelrode ( zie onder Publicaties ) kwam in juni gereed en kan als het eerste katern van dit thema beschouwd worden. Maarten van de Rakt, zoon van Antoon van de Rakt en zaakvoerder CAV, kwam hier op bezoek en ook het Brabants Dagblad schonk er aandacht aan.

Filmcompilatie Heesch B.88 gereed.
Het is, na vele weken werk, me gelukt om een filmcompilatie te maken van ca. 35 minuten over “Op en om Heesch B.88”. Uniek is dat het geheel best heel levendig is geworden met daarin authentieke filmopnamen tussen een rijk scala aan foto’s uit de oorlogswinter 1944 – 1945.

Benieuwd naar hoe het is geworden. Dat kan maar vraagt i.v.m. Corona nog wat geduld! Hou de berichtgeving op deze site in de gaten en stel u nu tevreden met de trailer.

Glaspositieven
Verheugend nieuws want deze week heb ik de beschikking gekregen over oude glaspositieven met daarbij unieke beelden van ons dorp. Het zou zo maar een nieuw item in een dorpskwis kunnen zijn; het aan de hand van oude opnamen achterhalen welke gebeurtenis waar en wanneer heeft plaatsgevonden. Er zijn opnamen bij uit 1923 en 1910 en het geeft voer voor weer een tweetal publicaties van mijn hand. Zie onder Publicaties.

Wilt u reageren zie: contactpagina

Een citaat uit een artikel van Pascal Cuijpers:

We rennen te hard
Wat vragen oproept en nostalgie creƫert is de verleden tijd. Waar is die gebleven? Zonder het verleden bestaat er geen heden. Laat staan een toekomst. We rennen te hard voorbij aan het feit van toen en nu. Laten we er voor waken dat onze tijd in het verleden geen belemmering wordt voor de beleving en de liefde van ons leven in de toekomst. Want nu is alweer verleden tijd.
Maak dus zo mooi mogelijke momenten van elk nu. (Be)leef bewust. Vertrouw op een later. Profiteer van toen. Maak momenten. Heb lief(de). Leef je persoonlijke klok. En bovenal: neem de tijd.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen