Genealogie

Al jaren hou ik mij op gezette tijden bezig met stamboomonderzoek. Meer en meer betekent dit nu onderzoek doen op internet en geen extra reizen naar archieven hoewel dat ook een heerlijk dagje uit kan zijn. Maar sinds het BHIC ook een ongekende service kent in het digitaliseren van door de klant aangevraagde archiefstukken ( waarvoor mijn dank ) scheelt mij dit veel reistijd.

De door mij gevonden en gecontroleerde gegevens van de voorouders van mijn vrouw en mijzelf verwerk ik sinds jaar en dag in Pro-Gen. Pro-Gen is een prima programma voor snelle data invoer wat je ook nog eens snel naar je hand kan zetten. Daarnaast gebruik ik ook GensDataPro omdat daar vrij eenvoudig foto’s aan toegevoegd kunnen worden wat een vertoning op beeldscherm levendiger maakt. Ook zijn er goede en gratis programma’s te vinden zoals Aldfaer en HuMo-Gen.

In 4 subpagina’s heb ik de kwartierstaten weergegeven, beginnend bij onze ouders. Zodoende heb ik geen groot probleem bij de privacy beperkingen; zij zijn immers al overleden. Verder is er een vragenlijst voor het interview van uw (groot)ouders. Heeft u aanvullingen, correcties of mogelijk iets interessants voor mij, laat het mij dan weten. Zie de contactpagina. Gedcom biedt mogelijkheden om snel data uit te wisselen. Denkt u iets van mijn gegevens te kunnen gebruiken neem dan ook contact op.