Genealogie

Op gezette tijden hou ik mij bezig met stamboomonderzoek. De door mij gevonden en gecontroleerde gegevens van de voorouders van mijn vrouw en mijzelf verwerk ik sinds jaar en dag in Pro-Gen. Pro-Gen is een prima programma voor snelle data invoer wat je ook nog eens goed naar je hand kan zetten. Daarnaast gebruik ik ook GensDataPro omdat daar foto’s aan toegevoegd kunnen worden. Er zijn ook gratis programma’s zoals Aldfaer en HuMo-Gen.

In 4 subpagina’s heb ik de kwartierstaten weergegeven, beginnend bij onze ouders. Zodoende heb ik geen groot probleem bij de privacy beperkingen; zij zijn immers al overleden. Verder is er een vragenlijst voor het interview van uw (groot)ouders. Heeft u aanvullingen, correcties of mogelijk iets interessants voor mij, laat het mij dan weten. Zie de contactpagina. Gedcom biedt mogelijkheden om snel data uit te wisselen. Denkt u iets van mijn gegevens te kunnen gebruiken neem dan ook contact op.

Voor enkele schoonzussen heb ik, op verzoek, hun kwartierstaat gemaakt. Deze geef ik hier weer: Genealogisch circeldiagram Tielemans (PDF), Van Boxmeer (PDF), Van der Steen (PDF), Van Doorn (PDF) en Brood ( komt nog PDF van ).