Even voorstellen

Harrie van Grinsven

Mijn naam is Harrie van Grinsven (Nistelrode, 1952). Begonnen als biochemisch analist heb ik 37 jaar bij Organon gewerkt. Later heb ik mijn heil gezocht binnen de facilitaire dienst en ben ik 25 jaar bedrijfsarchivaris geweest. In de archivistiek heb ik op landelijk niveau les gegeven en examens afgenomen. In mijn behoefte iets voor die plaatselijke gemeenschap van Nistelrode te mogen betekenen, was ik er 16 jaar raadslid.

Genealogie en geschiedenis zijn passies van mij. Mijn belangstelling hiervoor is breed. In deĀ  zeventiger jaren bezocht ik archieven om op zoek te gaan naar mijn voorouders. Later heb ik ook de stamboom van anderen uitgezocht. Mijn genealogisch onderzoek betreft vooral N-O. Brabant: de Meijerij, het Maasland, het land van Ravenstein en het Land van Cuijk.
(Klein)kinderen hebben er recht op te weten wie hun voorouders zijn. Wie waren zij? Waar kwamen zij vandaan en wat deden zij voor de kost? Het is soms flink puzzelen en fouten liggen, met gegevens van internet, snel op de loer. Stamboomonderzoek is een boeiende vrije tijdbesteding. Naast de noodzakelijke data voor het geraamte probeer ik ‘vlees op de botten’ te krijgen door naar informatie te zoeken die mij een beter beeld geven van mijn voorouders.

Heemkunde, het streven naar behoud van de eigen identiteit, is een boeiende hobby waarin je veel tijd kwijt kan. In 1983 mocht ik, met anderen, aan de wieg staan van Heemkundekring Nistelvorst. Ik voel mij betrokken bij deze bloeiende , aktieve vereniging en Brabants Heem.
In 1979 publiceerde ik mijn eerste boekje. Nadien volgden er meer publicaties. Mijn artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen publiceer ik nu als PDF zodat ook anderen van mijn geschriften kunnen genieten.